Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief seizoen 2016-2017

 

Nog even en we gaan weer starten met het nieuwe seizoen 2016-2017

Het afgelopen seizoen is omgevlogen er is dan ook veel gebeurd.

Zoals u misschien al gehoord heeft in de media , is er in de vakantieperiode 2x een poging tot inbraak gedaan . Er valt natuurlijk niets te halen, alleen te vernielen. Het is niet gelukt om binnen te komen maar wel veel schade aan de voordeur.  Dat is waarschijnlijk al verholpen als de activiteiten weer beginnen.
Wij maken van iets negatiefs weer iets positiefs!
Er wordt een nieuwe deur in gezet en meteen krijgt de buitenmuur weer een nieuw laagje verf. Ook is het halraampje vervangen en hangt er weer een buitenlamp. Vorig jaar is de binnenboel aangepakt nu dus de buitenboel.

Maar dat is nog niet alles! Van het Oranje Fonds hebben wij de toezegging gekregen dat wij een bedrag van maar liefst € 4000,00 mogen besteden aan de keuken.
Dit is echt nodig, de keuken is oud, valt bijna uit elkaar en is niet praktisch.
Met de nieuwe keuken hopen wij weer een paar nieuwe activiteiten te organiseren zoals kookcursussen, kookworkshops voor jong en oud en misschien zelfs met sinterklaas pepernoten bakken of een heus kerstdiner organiseren.

Afgelopen seizoen hebben wij goed gedraaid. De workshops worden goed bezocht en ook de rommelmarkt was een groot succes. Wij gaan daar het aankomende seizoen natuurlijk mee door.
Maar onze vereniging draait volkomen op vrijwilligers en dat zijn er eigenlijk te weinig. Wij zoeken dan ook naar enthousiaste en sociale mensen die het leuk vinden om in hun vrije tijd zich bezig te houden met de Bres. Ook zijn wij nog steeds dringend op zoek naar een nieuwe voorzitter.
Weet u iemand of vind u het zelf leuk om iets bij te dragen aan de maatschappij schroom dan niet en meld u aan.

Ons ledental loopt helaas terug. Alle activiteiten kunnen nieuwe leden gebruiken. Wij hebben gelukkig nu weer een leuke activiteit erbij: Klaverjassen op de dinsdagavond. Voor maar € 5,00 per maand kunt u zich opgeven. Helaas stopt het koersballen op de maandagmiddag door te weinig leden.  ( Maar bij genoeg leden is er misschien kans op een herstart). Ook het tafeltennis en figuurzagen zijn afgelopen seizoen gestopt. Bij genoeg aanmeldingen kan daar weer mee gestart worden. Gelukkig zijn er wel nieuwe groepen gestart: de Schilder inloop op de donderdag en een beginners cursus tekenen en schilderen op de vrijdagochtend.( Deze wordt aankomend seizoen verplaatst naar de dinsdagmiddag). Ook de Knip en Naaicursus werd goed bezocht.
In de schoolvakanties zijn er knutseldagen voor kinderen georganiseerd en ook daar veel enthousiaste kinderen.

 

Zoals u ziet zijn wij druk bezig om de Bres tot een bruisend buurtcentrum te maken.

Wij hopen dan ook dat u weer met veel plezier bij ons komt dansen, gymmen, schilderen of iets anders leuks

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email